tiistai 3. joulukuuta 2013

Heppahaaste

Petra haastoi mut tälläseen heppahaasteesee, ja mikäs siinä, vaikkei omaa olekkaan, mutta tehdään Purjeesta.

" Tämä haaste on tarkoitettu niille jotka omistavat hevosen/hevosia. Tarkoitus olisi myös että kysymyksiin vastattaisiin vähän laajemmin kuin yhdellä sanalla. Haasta vähintään kolme blogia, ei takaisin haastamista. Sinun pitää kertoa blogissasi kenet olet haastanut "

 
 
             1. Kerro hevosestasi/hevosistasi, rotu, taso(ko,re) ja hieman luonnetta.
Kerron siis Purjeesta, mikä ei ole omani, mutta vuokrahevonen kuitenkin. Purje on siis suomehevonen, ja iältään huimat 17 (henkisesti max 5...) Ruunan rupsukka on tasoltaan n. HeB ja Re 70-80cm. Luonteeltaan Purje on mielestäni aivan ihana. Joskus se yrittää ratsastaessa mennä sieltä mistä aita on kaikista matalin, mutta kyllä se töitä tekee jos passittaa sen tekemään. Jonain päivinä se on taas kuin unelmahevonen, joka pysähtyy pienestäkin käden liikkeestä. Maastossa Purjeella pitää olla "kokenut" ratsastaja, taino, sellanen että Purje luottaa. Alkukerroilla mentiin Petran ja Jedin kanssa maastoissa ja Purje  oli silloin tosi jännittynyt ja nykyään mennään jo jonkin verran yksinäänkin :-) Purje siis luottaa jo ihan hyvin muhun. Se on hoitaessa maailman ihanin nallekarhu ja maastakäsin se osaa vaikka mitä! Se seuraa ilman riimunarua, pysähtyy kun minä pysähdyn, ravaa kun minä ravaan ja hyppelee esteitäkin. Purje on kokonaisuudessaan oikein miellyttävä hevonen (:

2. Hevoset vaiko ponit? Miksi?

Hevoset. En ole oikeastaan koskaan ollut ponien kanssa niin paljon tekemisissä kuin hevosten, ja en oikein oo paljoa niillä ratsastellu joten,  hepat vie! ;)
 
 
3. Ensimmäinen hevonen/poni, jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?
Emtti. Emtti oli mun vuokrahevonen 2010-2012 ja sen kanssa tuli mentyä itsenäisesti aina.

 
4. Kumpi parempi, kengätön vai kengällinen?
Kengällinen. Ihan vaan siksi, että ainakin täällä päin tiet ovat niin kovia, ettei noi kengättömät kaviot näillä teillä kestä. Oon aina vaan ollu kengällisten hevosten puolella enemmän.
 
5. Hevosesi/hevosiesi kenkien koko? (jos on kengässä)
Ööm, oisko 3 ja 2 takana? entiiä yhtää :D 3 on ainakin etusissa.
 
6Klippauksen puolesta vai vastaan?
Vähän siinä ja siinä. Jos on joku oikein paljon urheileva ja se hikoaa paljon, niin onhan se tietenkin hyväksi ettei ole jumalatonta jääkarhukarvaa.. Purjeella en näe mitään erityistä syytä sitä klippauttaa, koska ei se liiku kun muutaman kerran viikossa ja pitäis vaan turhaa loimittaa paljon. Eli jos on ns seisova hevonen, niin vastaan. Antaa hevosen sillon pitää karvansa yllä.
 
7. Tarhaavatko hevosesi yksin vai laumassa? Miksi? 
Purje tarhaa yhden toisen ruunan kanssa samassa tarhassa. Ihan vaan siksi, että kumpikaan ei kestä oikein ulkona yksin seisoskelua ja ovat hyviä ystäviä ;3
 

 
8. Ratkaiseeko hevosessa enemmän sen luonne vaiko ulkonäkö(kuten väri)?
Luonne. En mä ainakaan peruisi hevoskauppoja, jos hevonen olisi väärän värinen? Mutta rakenne on asia erikseen. Jos hevosella on ruma vänkyrä kaula, tai vinot jalat, niin kyllä se pistää miettimään minkälaista hevosta sitä olikaan ostamassa. Eli ainahan kaunis kääntää katsojan pään ;) Mutta luonne mielestäni enemmän.
 
 
9. Millainen on hyvä hevosblogi?
Isot laadukkaat kuvat, joitain videopostauksia, teksti selkeää ja maalaisjärjellä kirjoitettua. Ei mitään huutomerkki raiskauksia eikä liian paljon hymiöitä.
 
10. Pahin tippumisesi? 
Varmaan n. 4? vuotta sitten ku tipuin yheltä issikalta, siitä sain estekammon :D
 
11. Kuinka monta loimea hevosesi omistaa?
2 fleeceä, 2 topploimea, 1 sadeloimi ja ötökkäloimi sekä sen riekaleita...Tietenkin vilttejä alku ja loppukäynneille jos on hikinen. 

12. Kuinka usein hevosesi liikkuu/liikkuvat?
Itse vuokraan Purjetta 1 krt/vko ja toinen ratsastaja ratsastaa myös 1krt/vko erittäin vähän siis...
 
13. Oletko varovainen vai "uhkarohkea" ratsastaja?
Erittäin varovainen.. Ehkä turhankin. Hevonen kun kompastuu, niin mulle jo iskee siinä vaiheessa paniikki, en tiiä miks :D
 
Haastan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti